+90 212 547 77 67 |
İş Güvenliği Hizmetlerimiz
İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süresi Hesaplama
İş Güvenliğiİşyeri Tehlike Sınıflarına göre İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI görevlendirilmesi:
FİLİKA tarafından görevlendirilecek olan İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI yasal süreleri İSG_KATİP üzerinden tanımlanarak yasal zemine oturtulacaktır.
( 6331 Sayılı Kanun. Madde 6)
Alt işverenlerle (taşeronlarla) iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesinin yapılması ya da kontrol altına alınması.
Risk Değerlendirilmesi:
Şirketiniz için risk değerlendirilmesinin yapıldığını bekliyoruz. Ancak analizin yürütüldüğünün denetimlerde gösterilmesi gerekmektedir. Kısa – Orta ve Uzun vadede planlanan işlerin kontrolleri yapılmalıdır.
(6331 Sayılı Kanun. Madde 4/1; Madde 10/1 )
İş Güvenliği Eğitimleri:
Çalışma Bakanlığının son dönemde açıkladığı politika gereği en fazla üzerinde durulan konudur. Çalışanların çalıştıkları kola göre eğitimlerinin tamamlanması, sertifikalandırılması ve periyodik tekrarlarının yapılması beklenmektedir.
( 6331 Sayılı Kanun. Madde.17)
İş Güvenliği Denetimleri:
İşyerinde yapılan kontrollerle geri bildirimlerin sağlanması ve bunların belirli aralıklarda denetlenmesi. Bu döngünün sorumlularının belirlenerek sürekliliğinin sağlanması hedeflenmektedir.
Acil Durumplanları: ( 6331. Sayılı Kanun. Madde: 11)
Acil Durum Ekiplerinin güncellenmesi: ( 6331. Sayılı Kanun. Madde: 11)
Acil Durum Ekipmanları: ( 6331. Sayılı Kanun. Madde: 11)
Acil Durum Tatbikatları: ( 6331. Sayılı Kanun. Madde: 11)
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu:
Kurulması, toplantı koordinasyonu ve karar takiplerinin yapılması. ( 6331. Sayılı Kanun. Madde: 22)
Ekipmanların periyodik bakımlarının ve kontrollerinin yapılması:
İşyerinde kullanılan ekipman ve malzemelerin yönetmeliklere uygun şekilde bakım ve kontrollerinin yapılması, kullanım talimatnamelerinin düzenlenmesi, iskeleler, elektrik tesisatları, vinç veya liftlerin formlarla bakımlarının takip edilmesi.
Kimyasal Maddeler:
Kullanılan kimyasal maddelerin MSDS formlarının değerlendirilmesi, bu malzemelerin depolanması ve kullanım şartları ve atıklarının organize edilmesi, çalışmalara katılım. İlgili yönetmelik şartlarının işyerine uygun hale getirilmesi.
Fiziksel Etkenler:
İşyerinde aydınlatma, gürültü, titreşim, sıcaklık, basınç, havalandırma gibi ölçüm ve değerlendirme çalışmalarına katılım.
Atık ve Artıklar: İşyerindeki atık ve artıklarla ilgili denetim.
İş kazası, meslek hastalıkları, Madde kayıp olayları ve ramak kalma olaylarının değerlendirilmesi, raporlanması: İşyerinde meydana gelebilecek iş kazaları, meslek hastalıkları, maddi kayıplı olaylar, ve ramak kala olaylarının değerlendirilmesi, raporlanması çalışmalarının koordinasyonu. ( 6331. Sayılı Kanun. Madde: 14)
İş Sağlığı ve güvenliği Çalışma Planı, Yıllık Değerlendirme Raporu: İş Sağlığı ve Güvenliği Yıllık Çalışma Planını İşyeri hekimi ile birlikte hazırlamak Proje yönetiminin onayına sunmak; Kanun gereği İşyeri hekimi ile birlikte Yıllık Değerlendirme Raporunu hazırlamak.
Sağlık Güvenlik Planı, Sağlık Güvenlik Dosyası ve diğer yasal dökümanlar: İşveren yükümlülüğündeki “ Sağlık ve Güvenlik Planı”, “Sağlık ve Güvenlik Dosyası”, “Çalışma talimatları“ gibi yasal evrak ve dokümanların hazırlanması, çalışmaların yürütülmesi.
İletişim
Tel : +90 216 457 22 22
e-mail : info@filikaosgb.com
Adres: Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Caddesi A1 Blok No:10-AU İç Kapı No:308 Esenler/İstanbul